Mar Vista House / Part Office

first_imgArchDaily Mar Vista House / Part OfficeSave this projectSaveMar Vista House / Part Office ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952402/mar-vista-house-part-office Clipboard Save this picture!© Naho Kubota+ 16Curated by Paula Pintos Share Mar Vista House / Part Office “COPY” Houses Year:  Area:  1516 ft² Year Completion year of this architecture project Architects: Part Office Area Area of this architecture project Photographs:  Naho KubotaDesign Team:Jeff Kaplon, Kristin Korven, Israel CejaContractor:Racing GreenCity:Los AngelesCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Naho KubotaRecommended ProductsWindowsRodecaAluminium WindowsBulbs / Spots / Wall LightsJUNGLight Switch and Light – Plug + LightDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedText description provided by the architects. The Mar Vista house is the renovation of a 1953 bungalow in west Los Angeles. Located two miles inland from the ocean, the property sits at the end of a cul-de-sac within a larger suburban masterplan.Save this picture!© Naho KubotaThe client, the owner of a boutique apparel store, wanted a home with a subdued contrast to the color and patterns found in her shops. In response, we explored an “all-white house.” This seemingly simple directive proved to be conceptually challenging given the context of the existing house. While it was almost entirely white, to begin with – a trademark of similar homes that are hastily “upgraded” for appeal within the real estate market – it lacked the light, depth, detail, and comfort the owner sought.Save this picture!DiagramSave this picture!SectionAs such, we approached this design with great nuance and variety to attain a gradually unfolding depth within each space while maintaining a general sense of calmness. Unconsidered objects of domesticity, customary details of construction, and industry-standard uses of materials were examined and redefined to subvert their traditional representation within the home.Save this picture!© Naho KubotaThe kitchen island and hood are treated like sculptural objects, curved to soften their presence within the space. Skylights are designed like furniture and clad with millwork, each fitted with an internal light fixture to provide illumination at all times. Traditional material hierarchies are inverted, with graphic marble at cabinet bases and custom concrete backsplashes above. More than a dozen “white” materials with slight tactile and tonal shifts are used throughout the house, including various marbles, fabrics, stones, concrete, glass, lacquers, powder-coats, stains, and paints. Each room is assigned a unique palette defined by use, and all surfaces are detailed flush to avoid anyone material-plane taking precedence over another.Save this picture!© Naho KubotaA new sunken seating area is inserted into the living room, evoking the conversation pits popular during the era of the original home. This new arrangement’s unusual perspective of the house from below ground-level reinforces the atypical material strategies and offers a unique vantage point of the rear garden. At the opposite end of the house, an oblique millwork tunnel is angled to provide views outdoors from the master bedroom, while also concealing a hidden closet within. Several custom furniture pieces and upholstered areas were also designed to suit the planned use of each space.Save this picture!© Naho KubotaDaylight acts as the final “material” coalescing all of these strategies, continually redefining the house with shifting layers of light, shadow, reflection, gradient, and hue as the sun moves.Save this picture!© Naho KubotaProject gallerySee allShow lessPrivate Residence / Malan Vorster Architecture Interior DesignSelected ProjectsHouse of Jabuticabeiras / mf+arquitetosSelected Projects Share CopyHouses•Los Angeles, United States 2019 Projects CopyAbout this officePart OfficeOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookLos AngelesUnited StatesPublished on December 02, 2020Cite: “Mar Vista House / Part Office” 02 Dec 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?洛杉矶纯色住宅改造 / Part Office是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream United States ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952402/mar-vista-house-part-office Clipboard Photographs “COPY”last_img read more