Casa Spodsbjerg / Christoffersen & Weiling Architects

first_img “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/507309/casa-spodsbjerg-arkitema Clipboard Casa Spodsbjerg / Christoffersen & Weiling ArchitectsSave this projectSaveCasa Spodsbjerg / Christoffersen & Weiling Architects 2010 Casa Spodsbjerg / Christoffersen & Weiling Architects CopyHouses•Spodsbjerg, Denmark Save this picture!© Kontraframe+ 11 Share Architects: Christoffersen & Weiling Architects Area Area of this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/507309/casa-spodsbjerg-arkitema Clipboard “COPY” Projects CopyAbout this officeChristoffersen & Weiling ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSpodsbjergDenmarkPublished on May 21, 2014Cite: “Casa Spodsbjerg / Christoffersen & Weiling Architects” 21 May 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Area:  240 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Kontraframe, Jesper RayLandscape:ArkitemaEngineer:Tækker Rådgivende IngeniørerCity:SpodsbjergCountry:DenmarkMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jesper RayRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesDoorsLonghiDoor – HeadlineWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsSkylightsFAKROWooden pivot roof windows FYP-V proSkyText description provided by the architects. On a plot facing the Storebælt, that previously held an old summer house from the 1920ies a new house has been constructed. A residence that can house a growing family with both children and grandchildren.A dwelling that is the summer home of a couple and at the same time function as an ideal setting for family weekends and sunny summer holidays.Save this picture!Section ccSave this picture!Section ddThe house has been designed with inspiration drawn from the previous building that had grown organically to cover new needs and to adapt to the site specific qualities of the plot. The building is made up of two parallel and staggered volumes that contain living rooms, bedrooms and bath rooms respectively.Save this picture!© Jesper RayThe living room with a ceiling height of 3.7 metres has an unhindered view of the sea and the tiny beach at the foot of the building, whereas the bedrooms are more sheltered.The house sits on a tall base of site cast concrete, containing garage, basement, spa and a family room with sea view and access to a sunny recess close to the sea shore.Save this picture!© KontraframeSitting rooms and bedrooms are on the first floor, cantilevered from the base. This part of the building is clad with black painted wooden boards with some characteristic sliding panels that open towards the sea towards the east or the evening sun towards the west.Project gallerySee allShow lessTree House / Taller Estilo ArquitecturaSelected ProjectsJohn Henry Brookes and Abercrombie Building / Design Engine ArchitectsSelected Projects Share Houses Denmark Photographslast_img read more