Los Molles House / Oltmann Ahlers W. + Oltmann Ahlers G. + dRN…

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/59820/los-molles-house-oltmann-ahlers-w-oltmann-ahlers-g-drn-arquitectos Clipboard Architects: Oltmann Ahlers W. + Oltmann Ahlers G. + dRN Arquitectos Area Area of this architecture project 2009 Photographs “COPY” Photographs:  Nico Saieh, Felipe Camus Text description provided by the architects. Not having a direct view of the ocean allowed us to place this weekend house facing a less expected landscape. The open panorama of the Pacific Ocean has been replaced by an enclosed orientation towards a group of trees and the coastal hills of the east. These preexisting conditions characterized the site as a contained backyard, which appeared to be an ideal situation to take distance from the life of the beach. The requirements of the brief were defined by the “minimum” needs of a large family, indicating that if the program was built in one single volume there would be little open space; something undesirable due to the qualities of the site. Save this picture!Recommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsThe plot is divided in five parallel strips, occupying the site in its full length. The distance with the neighbors is given by the local norm, which requires having 2 strips of gardens, one towards the north and the other towards the south. The interior programs of the house are organized in two bars, divided by a third strip of garden of four meters of width. This scheme of garden-house-garden-house-garden alternates interior and exterior spaces, which are placed in different levels of the topography so that the roof of one volume can be use as a terrace by the volume above. This simple fragmentation of site and program, and the definition of different levels, produces equivalence between inside and outside spaces; parallel interior and exterior connections: encouraging a more casual life in the outdoors. Save this picture!© Nico SaiehDuring the winter the number of inhabitants diminishes, the temperatures are lower and the house adopts a more introverted lifestyle. Splitting the program allows to close the lower levels used by the guests on the summer, and keep open only the second floor. The house, acquiring the rhythms of a weekend refuge, absorbs the seasonal variations on the intensity of the program, which define a silent winter –inside- and an agitated summer –outside-. Save this picture!© Felipe CamusThe two levels of the house are built establishing a contrast between a solid podium and a light roof structure. The podium; a concrete platform which attaches the house to the irregular topography, while the roof; built in steel and wood generates a lighter structure that frames specific aspects of the landscape.Project gallerySee allShow lessInternational Landscape Architecture CompetitionArticlesBBI Info-Tower / Kusus + Kusus ArchitektenArticles Share Save this picture!© Nico Saieh+ 44 Share “COPY” Los Molles House / Oltmann Ahlers W. + Oltmann Ahlers G. + dRN ArquitectosSave this projectSaveLos Molles House / Oltmann Ahlers W. + Oltmann Ahlers G. + dRN Arquitectos Los Molles House / Oltmann Ahlers W. + Oltmann Ahlers G. + dRN Arquitectos Projects Area:  1000 m² Year Completion year of this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/59820/los-molles-house-oltmann-ahlers-w-oltmann-ahlers-g-drn-arquitectos Clipboard Chile Houses CopyHouses•Zapallar, Chile ArchDaily CopyAbout this officeOltmann Ahlers W. + Oltmann Ahlers G. + dRN ArquitectosOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesZapallarWoodHousesChilePublished on May 17, 2010Cite: “Los Molles House / Oltmann Ahlers W. + Oltmann Ahlers G. + dRN Arquitectos” 17 May 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Los Molles House / Oltmann Ahlers W. + Oltmann Ahlers G. + dRN Arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more