Belsky House / SO Architecture

first_img Year:  Projects Houses Israel “COPY” Area:  232 m² Year Completion year of this architecture project Photographs CopyAbout this officeSO ArchitectureOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMa’ale GamlaIsraelPublished on June 24, 2017Cite: “Belsky House / SO Architecture” 24 Jun 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MGlass Finish – FASARA™ Fabric/WashiPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WoodParklex International S.L.Wood Finishes in Landaburu BordaSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetallicsTrimoFire Resistant Panel – Trimoterm FTVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Northlight 40-90°SinksAcquabellaSink – LeviCurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – EvokeChairs / StoolsBassamFellowsSpindle Chair and StoolMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?住最朴实的屋,看最美的夕阳 / SO Architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Asaf Oren Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/873634/belsky-house-so-architecture Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/873634/belsky-house-so-architecture Clipboardcenter_img Photographs:  Asaf Oren Manufacturers Brands with products used in this architecture project Belsky House / SO Architecture 2016 ArchDaily CopyHouses•Ma’ale Gamla, Israel Belsky House / SO ArchitectureSave this projectSaveBelsky House / SO Architecture Manufacturers: ALUM-ZOHAR, Noah Electricity, SST air, Sheshet AC, Yiftah BelskyProject Team:Oded Rozenkier, Shachar Lulav, Alejandro fajnerman, Tzeela Sivan, Itay Aflalo, Srul RotaConstruction Manager:Dagan Ben-TsurConstruction Engineer:Mario ShocronStructural Engineer:Mario SukrunSupervisor:Dagan BenzurArchitects In Charge:Shachar Lulav, Oded Rozenkier, Alejandro FajnermanCity:Ma’ale GamlaCountry:IsraelMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Asaf OrenRecommended ProductsDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWoodAccoyaAccoya® CanalsWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Text description provided by the architects. A private residence frames a spectacular natural context, on the hills surrounding the Galilee Sea. Folded in a plastered white envelope, the inner spaces are oriented towards the view and invite it to enter the family’s domain.Save this picture!© Asaf OrenReflecting upon the surroundings, a wide usage of roughly finished natural materials has been made. The exposed concrete ceilings emphasize the inclined section and call for the spectator to walk outside, onto the wooden deck. Steel structure articulate a rhythmic façade and compliment the pallette.  The owner, a practicing carpenter and locksmith, lovingly made many of the construction and furnishing details himself, such as: the central blue library, the wooden decks and pergola, the TV mezzanine and armchair. The bottom floor is a studio for the owner.Save this picture!Floor PlanThe access path is leading from the street, exposing parts of the natural scene at a time, before the complete picture reveals itself – slopping down from the common space in the heart of the dwelling. Save this picture!© Asaf OrenCommon and private spaces are parted by the blue library and a fireplace. Both of which are disconnected from the ceiling – making the room appear bigger and more spacious.The connection between the central space and the eastern areas of the house and garden, are arranged so that to frame an ancient monolithic Dolmen structure. The Dolmen is a burial site, dated back to the Chalcolithic (Copper) Age, which was discovered on site. It was carefully preserved during the construction and plays a meaningful role in the orientation of the spaces. Save this picture!SectionThe steep hill makes room for a spacious front yard, accessed fluently from the bedrooms.Save this picture!© Asaf OrenProject gallerySee allShow lessThis Magnetic Drill Screws Through Wood Leaving No Visible HolesVideosLET’s RIDE Lafayette / DAS-studioSelected Projects Share “COPY” Architects: SO Architecture Area Area of this architecture projectlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *